Wat is Crossfit

CrossFit is een combinatie van de meest effectieve oefeningen uit het gewichtheffen, gymnastiek en atletiek. CrossFit bestaat uit dagelijkse zeer korte en intensieve training, waarbij het hele lichaam wordt aangesproken.

 Door deze complete en intense lichaamsbewegingen verbeteren niet alleen het uithoudingsvermogen, maar ook de coördinatie, kracht en explosiviteit worden ermee verhoogd en bouw je aan een atletisch lichaam. – CrossFit Inc.

Bij CrossFit richten we ons op de 10 fysieke eigenschappen:

1. Cardiovasculair en respiratoir uithoudingsvermogen
2. Stamina
3. Kracht
4. Flexibiliteit
5. Power
6. Snelheid
7. Coördinatie
8. Behendigheid
9. Balans
10. Nauwkeurigheid

Om deze 10 fysieke eigenschappen te trainen is ook een goed voedingspatroon van groot belang. Fysieke en mentale prestaties tijdens Crossfit en in het dagelijks leven beginnen in de basis met juiste voeding.

CrossFit in honderd woorden

 

“Eet vlees en groenten, noten en zaden, wat fruit, weinig zetmeel en geen suiker. Houd hoeveelheden aan die je training ondersteunen maar geen vet aanzetten. Beoefen en train de belangrijke gewichthef-technieken: deadlift, clean, squat, clean & jerk, en snatch. Maak je ook de basiselementen van gymnastiek eigen: optrekken, dippen, touwklimmen, opdrukken, sit-ups, handstand, pirouette, salto, spagaat en statische houdingen. Fiets, ren, zwem, roei enzovoorts, zwaar en snel. Meng deze elementen vijf of zes dagen per week in zo veel mogelijk combinaties en patronen als je kunt bedenken. Routine is de vijand. Houd workouts kort en intens. Leer en speel regelmatig nieuwe vormen van sport.”

 Greg Glassman, de grondlegger van CrossFit

Voor wie is CrossFit?

CrossFit is geschikt voor iedereen!

 Dus ongeacht leeftijd, fitheidsniveau of achtergrond, omdat het terug te schalen is in intensiteit. Iedereen doet dezelfde Workout die voor die dag geprogrammeerd staat, aangepast naar zijn of haar niveau.

 Je zal zien dat CrossFit jouw grenzen verlegt en dat je net wat meer geeft dan je gewend bent.

Waarom CrossFit?

Heel simpel, omdat het werkt! CrossFit is een uitgekiende ondersteuning voor training van je totale fitheid. Breed en algemeen, niet gericht op één specifieke situatie of toepassing. De training is elke dag weer anders, maar altijd intensief. Die intensiteit versterkt zowel je fysieke conditie als je mentale veerkracht. Alle oefeningen hebben varianten die de oefeningen ook voor de beginnende CrossFitter haalbaar maakt. Ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid.

Je hoeft niet super fit te zijn om te starten met CrossFit, wij maken jou fit! Je moet hiervoor wel bereid zijn om 2 tot 4 keer per week te komen trainen en jezelf daarbij 100% te geven. Wij doen de programmering, wij weten hoe je het beste traint en wij weten welke voeding het beste is voor jouw lichaam en jouw doelstellingen. Veel makkelijker kunnen we het helaas niet maken…